Inflammation i axel och skuldra

De vanligaste orsakerna till inflammation i axeln är kalkaxel, överbelastning och problem med senorna. Det kan även bero på tendinit, impingement eller muskelrupturer. Det kan även vara frusen skuldra.

När det kommer till kalkaxel så är detta något som beror på utfällning av kalk runt senorna. Det kan göra riktigt ont. Anledningen till att du kan drabbas av detta är att du har överansträngt dig. Det kan även komma utan att du gjort något särskilt. Du som drabbas kan känna att du hastigt får svår smärta och värk. Behandling för detta är oftast värktabletter och kortison i spruta

Överbelastning är en mycket vanlig orsak till att det blir en inflammation i axel och eller skuldra. Det kommer oftast av att du haft en ensidig belastning. Ofta om du har ett jobb som kräver att du ofta har dina armar ovanför axlarna. Här kan det hjälpa med sjukgymnastik och värktabletter eller inflammationsdämpande tabletter.

Inflammation i axelleden kan ibland bero på någon ledsjukdom, men då finns nästan alltid problem med andra leder samtidigt.

pic2

Behandling av kiropraktor

Det går att få hjälp med smärta och inflammationer av en kiropraktor. Syftet som behandlingen har är att du ska få minskad smärta och få en mer normal funktion i rörelseapparaten och nervsystemet. Om du har smärta i axeln eller axlarna så kommer en kiropraktor att behandla det som en nedsatt funktion. Det är inte alltid så att smärtan sitter där. Du kan behöva behandla axlarna men även få din blodcirkulation stimulerad så att inflammationen minskar. Det ger även ökar rörlighet i nacke, skuldror och nyckelben. Det är alltid en god idé att besöka en kiropraktor för att få en individuell plan. Dock kan även ett besök hos en vanlig läkare vara att rekommendera.

1599:-

Axelstöd OmoTrain

1599:-

649:-

Rehband QD Axelstöd

649:-

1.049:-

Axelskydd UD X-STABLE

1.049:-