Behandla axel ur led

Axelleden är kroppens mest rörliga led. När en axel går ur led, så kallas det axelluxation. Detta kan ske om En axel går ur led om överarmen med kraft flyttas från dess normala position i axelleden. Ofta gör detta extremt ont och det tills leden flyttas rätt igen.

Det är vanligt att axeln går ur led om du idrottar inom något där det kan ske kraftiga kollisioner med kroppen till exempel. Om din axel går ut led, så kommer du känna smärta samt att du inte vill röra den.

Det är bra att direkt söka vård, så att du kan få hjälp med att dra leden rätt igen. Detta kan du göra på akuten, vårdcentralen eller hos kiropraktorn.

pic4

Behandling

Vid axelluxationer är det viktigt att få hjälp så snart som möjligt. Ligg gärna på magen, med armen hängande fritt om du inte kan nå läkare omedelbart. Det händer att leden kan åka tillbaka själv. När du sedan kommer till läkaren så kommer du få smärtlindring i form av läkemedel. Samt även ett läkemedel som hjälper till att få muskeln att slappna av. Om det är första gången detta händer så kan det vara så att du blir röntgad. Det görs för att kolla så att inget är brutet. Efter det så drar läkaren leden i rätt läge igen. Efter det så kan man göra en ny röntgen för att se att den hamnade på rätt plats. Ett stödjande förband de första dagarna kan vara bra att ha. Det finns smarta axelskydd som gör den stabilare samt ger kompression över hela axelleden. Efter ett par dagar är det bra att börja röra armen igen. Du kan få rehab via en fysioterapeut vid behov.

1599:-

Axelstöd OmoTrain

1599:-

649:-

Rehband QD Axelstöd

649:-

1.049:-

Axelskydd UD X-STABLE

1.049:-